Gå en kurs i höst – Göteborgs konstmuseum

Varje vår och höst får du möjlighet att lära känna museets samling mer än under ett vanligt besök. Ta chansen att djupdyka i konsthistorien och våra utställningar tillsammans med likasinnade. Utbudet av kurser förnyas varje termin och leds av erfarna konstpedagoger. Nedan kan du läsa om de kurser som är aktuella för höstterminen 2022. Kurserna ordnas i samarbete med Folkuniversitetet.

Oavsett vilken kurs du väljer får du både en konsthistorisk exposé och erfarenheter av att utforska och samtala om konstverk som du har glädje av i ditt fortsatta konstbetraktande. Du får lära dig att se stildrag och samband – något som många gånger väcker en nyfikenhet till att lära sig ännu mer.

I mötet med konstverken studeras sådant som motivval, stilar, uttryck, tekniker och den kulturella kontext som konstverken kom till i.

För mer information och anmälan, klicka på länkarna under respektive kurs.

Aktuella kurser under hösten är:

Utforska Göteborgs konstmuseum, 5 tillfällen 1 sep 2022-29 sep 2022

Utforska Göteborgs konstmuseum, 5 tillfällen 6 okt 2022 – 10 nov 2022

Fortsätt utforska konsten på Göteborgs konstmuseum 17 nov 2022 – 15 dec 2022
(fortsättningskurs för de som gått någon av de tidigare kurserna)

Teckning på Göteborgs konstmuseum 14 okt 2022 – 9 dec 2022

Toppbild: Emelie Asplund