Utställningskatalog nominerad till Svenska Designpriset! – Göteborgs konstmuseum

Vår omfattande publikation Brännpunkt Europa. Nysakligheter 1919-1939 är nominerad till Svenska Designpriset 2021.

– Nomineringen till Svenska Designpriset visar på det relevanta och nyskapande i Göteborgs konstmuseums kvalitetsutgivning. För oss är samspelet mellan trycksaker och utställningar av stort intresse och våra designkoncept präglas alltid av ett helhetstänk med publiken i fokus. Samarbetet med Sten A Olssons Stiftelse för Forskning och Kultur har gjort det möjligt för oss att genomföra detta projekt på högsta internationella nivå, säger Johan Sjöström, intendent för utställningar på Göteborgs konstmuseum, som tillsammans med Kristoffer Arvidsson varit curator och redaktör för boken.

Publikationen producerades i samband med utställningen Brännpunkt Europa. Nysakligheter 1919-1939 som visas till och med 19 september 2021. Publikationens grafiska design är skapad av formgivaren Carolina Laudon.

Omröstningen startar den 6 september och vinnaren presenteras den 14 oktober. Katalogen finns till försäljning i vår museibutik. Har du inte möjlighet att besöka oss så går det bra att mejla: shop.konstmuseum@kultur.goteborg.se eller ringa på telefonnummer 031-368 35 10 så hjälper vi dig.

Mer information om katalogen och våra andra publikationer finner du här.

Svenska Designpriset instiftades under Designåret 2005 och utses årligen. Vinnarna utses av en jury och allmänheten, som har hälften av rösterna. Brännpunkt Europa. Nysakligheter 1919–1939 är nominerad i kategorin Redaktionell-bok-print.

Från den 6 september går det att rösta på din favorit här.