Gå en kurs – Göteborgs konstmuseum

Varje vår och höst får du möjlighet att lära känna museets samling mer än under ett vanligt besök. Ta chansen att djupdyka i konsthistorien och våra utställningar tillsammans med likasinnade. Utbudet av kurser förnyas varje termin och leds av erfarna konstpedagoger.

Oavsett vilken kurs du väljer får du både en konsthistorisk exposé och erfarenheter av att utforska och samtala om konstverk som du har glädje av i ditt fortsatta konstbetraktande. Du får lära dig att se stildrag och samband – något som många gånger väcker en nyfikenhet till att lära sig ännu mer. Om du vill utveckla din kreativa sida samtidigt som du inspireras av samlingen finns även en teckningskurs där du får öva din teknik framför originalkonstverk.

Kurser hösten 2021

Utforska Göteborgs konstmuseum
Start den 30 september 2021. Mer information om kursen

Utforska konsten på Göteborgs konstmuseum
Start den 11 november 2021. Mer information om kursen

Teckning på Göteborgs konstmuseum
Start den 8 oktober 2021. Mer information om kursen

I mötet med konstverken studeras sådant som motivval, stilar, uttryck, tekniker och den kulturella kontext som konstverken kom till i.

För mer information och anmälan, klicka på länkarna under respektive kurs.

Kurserna genomförs i samarbete med Folkuniversitetet.

Läs mer på Folkuniversitetets hemsida.

Foto: Emelie Asplund