SOUND #6 – New Perspectives – Göteborgs konstmuseum

1 juni 2021-1 augusti 2021
Göteborgs konstmuseum/HDK-Valand

Kan man måla med ljud? Hur kan ljud leda till nya perspektiv och få oss att uppleva verk och rum på ett annat sätt?

I SOUND#6 – New Perspectives, utgår studenter på HDK-Valand från Göteborgs konstmuseum, både som plats och utifrån verk i museets samling. Detta sker bland annat genom ett undersökande av vatten i olika form och vattennivåer, konversationer mellan träd, gestaltande av en döende svan och dess sista dans och hur ljud kan skapa ny innebörd eller förstärka stämningen i en bild.

SOUND#6 – New Perspectives är del sex i serien med ljudkonst i samlingarna på Göteborgs konstmuseum. Under perioden 1 juni till 1 augusti kan utställningen upplevas digitalt. Tidigare event i serien SOUND har ägt rum fysiskt på Göteborgs konstmuseum.

Programpunkten är ett samarbete mellan HDK-Valand och Göteborgs konstmuseum – ett arbete som koordineras och cureras av konstnären Gustav Lejelind. Kursansvarig för Ljud är Samuel Malm.

Upplev SOUND#6 – New Perspectives här

Medverkande studenter:

Frida Jersø
Yrsa Petersson
Renée Allison
Lea Thorsen
Elina Johanna Heise
Anna Holmberg
Viveka Skyttberg
Henrik Wejfeldt
Sally Karlsson

Toppbild: Barthel Bruyn d y, Dam ur släkten Wasserfass, Köln ca. 1570, detalj, Göteborgs konstmuseum.