Artboard 1
SOUND #6 – New Perspectives – Göteborgs konstmuseum

1 juni 2021-1 augusti 2021
Online
Göteborgs konstmuseum/HDK-Valand


Kan man måla med ljud? Hur kan ljud leda till nya perspektiv och få oss att uppleva verk och rum på ett annat sätt?

I SOUND#6 – New Perspectives, utgår studenter på HDK-Valand från Göteborgs konstmuseum, både som plats och utifrån verk i museets samling. Detta sker bland annat genom ett undersökande av vatten i olika form och vattennivåer, konversationer mellan träd, gestaltande av en döende svan och dess sista dans och hur ljud kan skapa ny innebörd eller förstärka stämningen i en bild.

SOUND#6 – New Perspectives är del sex i serien med ljudkonst i samlingarna på Göteborgs konstmuseum. Under perioden 1 juni till 1 augusti kan utställningen upplevas digitalt. Tidigare event i serien SOUND har ägt rum fysiskt på Göteborgs konstmuseum.

Programpunkten är ett samarbete mellan HDK-Valand och Göteborgs konstmuseum – ett arbete som koordineras och cureras av konstnären Gustav Lejelind. Kursansvarig för Ljud är Samuel Malm.

Upplev SOUND#6 – New Perspectives här

Medverkande studenter:

Frida Jersø
Yrsa Petersson
Renée Allison
Lea Thorsen
Elina Johanna Heise
Anna Holmberg
Viveka Skyttberg
Henrik Wejfeldt
Sally Karlsson

Toppbild: Barthel Bruyn d y, Dam ur släkten Wasserfass, Köln ca. 1570, detalj, Göteborgs konstmuseum.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng