Snart öppnar vi igen! – Göteborgs konstmuseum

Göteborgs konstmuseum planerar att öppna åter för publik tisdagen den 20 april. Du som är frisk är välkommen att besöka museet, men var extra noga med handhygien och tänk på att hålla avstånd. Är du inte frisk så vill vi att du avstår ditt besök av hänsyn till dina medmänniskor.

Med reservation för att beslutet kan ändras utifrån rådande smittläge och restriktioner.

Färre besökare i huset
Vi begränsar antalet samtidiga besökare till museet till max 150 personer, för att undvika trängsel och se till att våra besökare kan hålla tryggt avstånd. Vi har även infört begränsningar per rum/utställning. Vi ber om förståelse för att du kan få vänta en stund innan du får komma in i museet.

Bokning och betalning
Vi har i dagsläget inte möjlighet att erbjuda förbokning.
Som ett led i säkerhetsåtgärderna vi vidtagit för att minska spridningen av Covid-19, är våra kassor nu kontantfria. Det går bra att betala med kort eller via Swish.

Utställningar
Du är välkommen att besöka museets utställningar. Både samlingen och tillfälliga utställningar är öppna för publik. Tänk på att hålla säkert avstånd till övriga besökare.

Aktiviteter
Med anledning av rådande situation har museet beslutat att ställa om till digitala aktiviteter. Visningar och andra fysiska aktiviteter är tills vidare inställda.

Besök oss digitalt
Under fliken Digiseum har vi samlat digitala resurser i form av visningar, filmade introduktioner till utställningar, nedslag i samlingarna, intressanta berättelser och tips hur man kan ta del av museet hemifrån.

Vi fyller regelbundet på med nytt spännande innehåll och rekommenderar varmt ett besök när som helst, dygnet runt, från mobil, padda eller dator. Klicka här för att komma till Digiseum.

Övriga åtgärder
Vi har infört extra städrutiner för att minska risken för smittspridning. Vi uppmanar även våra besökare att vara extra noga med handhygien och att hålla behörigt avstånd till övriga besökare. Vi har regelbunden rondering i museet för att säkerställa att inte för många personer vistas samtidigt i samma lokal.

För dig som besökare erbjuder vi handsprit vid kassadiskarna. Vi har monterat plexiglas framför kassadisken, samt golvmarkeringar för att säkerställa att behörigt avstånd hålls. För att hjälpa till att hålla avstånd även vid förvaringsskåpen har vi låst vartannat skåp.

Vi följer myndigheternas uppdateringar och rekommendationer. För mer information se Folkhälsomyndighetens information om Covid-19 och myndigheternas samlade information på krisinformation.se.