Att bilderboksberätta – Linda Holmer lärare på HDK-Valand – Göteborgs konstmuseum

Utställningen Ingrid Vang Nyman. Mycket mer än Pippi Långstrump öppnade kort innan museet, till följd av Covid-19, stängde i november. Ett urval av de planerade programpunkterna har därför omformats till digitalt format. Linda Holmer, illustratör och lärare på kursen, Att bilderboksberätta, HDK-Valand berättar om studenternas uppdrag i dialog med några av Ingrid Vang Nymans illustrationer och några av elevernas arbeten presenteras.

Toppbild: Ingrid Vang Nyman, illustration till ”Pyret och Piff Planterar”, 1947, ©Astrid Lindgren AB, Bonniers förlagsarkiv hos Centrum för näringslivshistoria.