Artboard 1
Akvarellkurs för riskgrupp – Göteborgs konstmuseum

Blev du nyfiken på vår akvarellkurs? Så många blev intresserade att paketen tog slut trots att vi dubblerade antalet. Men nu kan du även ta del av kursens texter och bilder på vår hemsida.

Det du sedan behöver för att skapa på egen hand är akvarellfärger, akvarellpapper och (åtminstone en) pensel. Om du är nybörjare eller mest vill pröva på så rekommenderar vi att köpa så kallade halvkoppar med färg istället för ett helt set med akvarellfärger. Köp gärna svart samt grundfärgerna röd, blå och gul så kan du blanda till flera andra färger.

Material går att hitta och köpa online om du inte vill ta dig till en butik. Precis som för de som fick ett paket så får du gärna om du vill, visa oss dina alster. Lägg upp din bild på sociala medier och tagga den med #karantankonstGBG. Ett urval av bilderna kan komma att visas i vårt flöde.

Här kan du ladda ner kursen: Akvarellkurs.pdf


Bilder: Wassily Kandinsky, Akvarell med sju streck 1916. Göteborgs konstmuseum.
Anna Gardell-Ericson, Lysekil. Kl. 10 Aftonen, (beskuren). Göteborgs konstmuseum.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng