Sound#5 – Stories to be told – Göteborgs konstmuseum

21 december 2020-21 januari 2021

Vad händer på ett stängt museum? Hur kan ljud leda till nya perspektiv och få oss att uppleva verk och rum på ett annat sätt? I Stories to be told utgår studenter på HDK-Valand från Göteborgs konstmuseum, både som plats och utifrån verk i museets samling. Detta sker bland annat genom ett undersökande av tomhet, vad det innebär att bli avporträtterad, perifera rum och ett gemensamt drömmande.

SOUND#5 – Stories to be told är del fem i serien med ljudkonst i samlingen på Göteborgs konstmuseum. Under perioden 21 december till 21 januari 2021 kan utställningen upplevas digitalt. Tidigare har serien SOUND ägt rum fysiskt på Göteborgs konstmuseum. Programpunkten är ett samarbete mellan HDK-Valand och Göteborgs konstmuseum – ett arbete som koordineras och cureras av konstnären Gustav Lejelind. Ansvarig lärare för Sound är Samuel Malm.

Medverkande studenter i utställningen är: Nadja Brečević, Merlin Bresinski, Matilda Friman, Sunniva Hestenes, Moa Hjärtström, Ingrid Jacobsen, Robert Jacobson, Ivar Jansson, Ti Karlsson, Joseph Linderoth, Viggo Mattsson, Tine Renhorn Fernerud, Kristina Aurora Simonsen, Jaana Erika Sundström, Josefine Velling Rasmussen.

Upplev SOUND#5Stories to be told här