Vernissage: Ingrid Vang Nyman. Mycket mer än Pippi Långstrump – Göteborgs konstmuseum

Välkommen till vernissage lördagen den 17 oktober

I mitten av 1900-talet blev den danska konstnären Ingrid Vang Nyman en av pionjärerna inom den moderna barnboksbilden. Nu öppnar Göteborgs konstmuseum en omfattande utställning som visar bredden i hennes konstnärskap.

För att ha skapat bilder som är så välkända så är Vang Nyman själv förvånansvärt okänd. I utställningen presenteras hennes korta men inflytelserika produktion som bilderboksillustratör, men också hennes gärning som konstnär, serieskapare och tidig föregångare i diskussionen kring illustratörers villkor.

Med anledning av rådande restriktioner blir det ingen tidsatt vernissage men utställningen Ingrid Vang Nyman. Mycket mer än Pippi Långstrump öppnar lördagen den 17 oktober. Vi firar med fri entré till utställningen och museet under dagen. Vi bjuder även på festkänsla och varm dryck utanför museets entré.

Varmt välkommen!

Utställningen pågår t.o.m 21 februari 2021.

Du som är frisk är välkommen att besöka museet, men var extra noga med handhygien. Vi begränsar antalet samtidiga besökare till museet, för att undvika trängsel och se till att våra besökare kan hålla tryggt avstånd. Vi ber om förståelse för att du kan få vänta en stund innan du får komma in i museet.

Efter öppningsdagen gäller förhöjd entréavgift 100 kr till utställningen (årsbiljett eller dagsbiljett gäller ej). Mer information om kommande program läggs kontinuerligt upp på webbplatsen.

Bild: Ingrid Vang Nyman, illustration till ”Pyret och Piff Planterar”, 1947 ©Astrid Lindgren AB, Bonniers förlagsarkiv hos Centrum för näringslivshistoria.

Läs mer om utställningen