Information med anledning av Coronaviruset – Göteborgs konstmuseum

Uppdaterad 2020-03-27. Informationen uppdateras löpande.

Göteborgs Stads museer följer regeringens beslut om att begränsa möjligheten till allmänna sammankomster och offentliga tillställningar enligt det förbud som började gälla 12 mars, och som utökades den 27 mars.

Museet har beslutat att tillfälligt ställa in all publik programverksamhet från och med fredag 20 mars till och med åtminstone söndag 31 maj.

Museet är fortsatt öppet att besöka på egen hand, men vi begränsar besökarantalet till max 50 samtidiga besökare i de publika ytorna. I övrigt är museet öppet som vanligt med ordinarie öppettider. Vill du hellre uppleva museet digitalt så kan du läsa mer här.

Du som är frisk är välkommen att besöka museet, men var extra noga med handhygien och tänk på att hålla avstånd till andra besökare. Är du inte frisk så vill vi att du avstår ditt besök av hänsyn till dina medmänniskor.

Vi följer myndigheternas uppdateringar och rekommendationer. För mer information se till exempel Folkhälsomyndighetens information om Covid-19 och myndigheternas samlade information på krisinformation.se.