Artboard 1
Öppet för förskolor och lågstadieklasser – Göteborgs konstmuseum

Första torsdagen i månaden har vi extra öppet för förskolegrupper och skolklasser till och med åk 3. Vi vet att det kan vara svårt att komma efter kl 11 när museet öppnar, så mellan kl 9-11 är ni välkomna att ströva runt i museet på egen hand i lugn och ro. Ingen föranmälan görs och ni betalar ingen avgift. Givetvis går det också bra att komma under ordinarie öppettider från kl 11 tisdag-fredag.

Välkommen följande torsdagar kl 9-11 våren 2019:

6 februari
5 mars
2 april – denna dag är tyvärr inte längre tillgänglig för skolbesök
7 maj – denna dag är tyvärr inte längre tillgänglig för skolbesök
4 juni – denna dag är tyvärr inte längre tillgänglig för skolbesök

Praktiska saker att tänka på:
Besöket sker i egen regi utan våra konstpedagoger närvarande. Du som pedagog/lärare leder och ansvarar för din grupp inne på museet. Det är viktigt att berätta för eleverna att de inte får röra vid några konstverk och att gruppen är samlad när ni går runt i museet. Ni börjar besöket med att skriva in er i receptionen. Kläder och väskor kan behöva låsas in i våra skåp. Läs gärna igenom vårt förberedelsehäfte tillsammans med barngruppen eller klassen innan ert besök. Förberedelsehäfte Skolklasser Göteborgs konstmuseum 2018. Här kan du läsa mer om tillgängligheten på museet.

Varmt välkomna till Göteborgs konstmuseum!

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng