Göteborgs konstmuseum söker museichef – Göteborgs konstmuseum

Är du vår nya museichef?

Med utgångspunkt i en vidgad förståelse av vad ett konstmuseum kan vara, både visar och förvärvar Göteborgs konstmuseum en bredd av visuella uttryck. I såväl utställningar som nyförvärv finns ett starkt fokus på nordisk samtidskonst där verkets egenart står i fokus. Göteborgs konstmuseum är en kulturell och social mötesplats för utbyte av kunskap och upplevelser och en del av museisektorn inom Göteborg stads kulturförvaltning.

Vill du leda ett redan prisat och erkänt museum igenom en omfattande om- och tillbyggnad som syftar till att möjliggöra en mer dynamisk verksamhet där byggnaden stödjer publikens och konstens behov? Med en internationellt uppmärksammad samling, där kunskapsuppbyggnad är väl integrerade i verksamheten och där ett angeläget utbud av utställningar och pedagogiska aktiviteter erbjuds årligen, är Göteborgs konstmuseum ett av norra Europas främsta museer för bildkonst. Kan du med dina kompetenser och erfarenheter bidra till att förverkliga Göteborgs konstmuseums mission att vidga den konsthistoriska berättelsen ska du söka tjänsten som museichef.

Läs mer om tjänsten på Offentliga Jobb

Sista ansökningsdag är 2 februari 2020.

Toppbild: Skulpturhallen. Till vänster: Astrid Noack, Stående kvinna, 1939, Jonathan Josefsson, Matta nr 83, 2010. Till höger: Pia Hedström, Blå Hutsut, 1989. Foto: Kalle Sanner.