Artboard 1
Bokpresentation: Mari Lagerquist, Eva-Teréz Gölin och Lars Dyrendom – Göteborgs konstmuseum


De tre konstnärerna Mari Lagerquist, Eva-Teréz Gölin och Lars Dyrendom arbetar utifrån skilda intresseområde och tillvägagångssätt, men med den gemensamma nämnaren att de alla använt boken som format för sina fotografiska verk. Denna kväll presenterar varje konstnär sin nya bok och det kommer finnas möjlighet till frågor, förfriskning och naturligtvis bokinköp.


Välkommen till Göteborgs konstmuseums butik onsdag 12 februari kl 18.00 – 19.30. Fri entré.


Mari Lagerquists bok Stormskadad / Wounded by the Storm ges ut av Blackbook Publications, grafisk design av Studio Moss och översättning till engelska av Ulrich Hansen.

I boken möter vi en brötig skog där stormskador, vältor och sly lämnats. Tillsammans undersöker bilderna de linjer, den rytm och de ytor som skogen skapar samtidigt som vi blir påminda om det uppenbara: vår egen materialitet och förgänglighet. Samlade i bokformat skapar bilderna en intim plats som går att hålla i handen eller låta vila i knäet.


Without Interrupting Your Life är en artist’s book av Eva-Teréz Gölin. Omslagen är tryckta i klassisk boktrycksteknik och boken finns i 50 numrerade exemplar.

I vårt samtida västerländska samhälle har effektivitet kommit att bli vägen till ett rikt och lyckligt liv. I den tvådelade publikationen Without Interrupting Your Life kontrasteras halvfabrikat och färdigpreparerade måltider med tomma och övergivna matbord. Här ställs frågan om vad vi förlorar i form av gemenskap kring den delade måltiden.


American Sights är en bok av Lars Dyrendom och med text av Christine Sjöberg. Boken har screentryckt omslag och är publicerad av förlaget Edition Taube i 300 exemplar.

Mellan 1939 och 1980 producerades mer än 1,5 miljarder View-Master-hjul. Under mitten av 1900-talet när världen började reproduceras i färg kom många av dessa att bli souvenirer från besökta, såväl som icke besökta platser. I boken American Sights är dessa platser anonymiserade och det som återstår är förhållandet mellan människor, platser och landskapet.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng