SOUND#3 – Objects and Communication – Göteborgs konstmuseum

Vilka ljud hör hemma på ett museum? Hur relaterar vi ljud till objekt? Ljud finns överallt i vår vardag och påverkar vår upplevelse av tid och rum. Under programpunkten SOUND#3 kan museets samlingar upplevas ur nya perspektiv då nya världar skapas utifrån befintliga verk. Detta sker bland annat genom ett undersökande av föråldrad teknik, speglingar av verk i ljud och objekt, samt genom dialog mellan skulpturer.

SOUND#3 – Objects and Communication är del tre i serien med ljudkonst i samlingarna på Göteborgs konstmuseum. Under en eftermiddag och kväll intas Göteborgs konstmuseum av studenter från kursen Ljud på Akademin Valand. Installationerna kommer att äga rum på våning fem.

Programpunkten är ett samarbete mellan Akademin Valand och Göteborgs konstmuseum, ett arbete som koordineras och cureras av konstnären Gustav Lejelind.

Medverkande:
Anna Nord
Ajami
Carl Hugosson
Daniel Wirgård
Johanna Lernstedt Sjödin
Kim Engdahl
Marie Bergqvist
Miina Javadzadeh
Nanna Lund-Nielsen

Petter Baggeryd och Samuel Malm är kursansvariga.

Onsdag 11 december kl 16-19.30. Plats: våning 5.
Fri entré till aktiviteten SOUND#3 under kvällen.