Artboard 1
Måsar och äpplen – Göteborgs konstmuseum

Trots att Göteborgskolorismen förknippas med ett sinnligt och färglyriskt måleri så var tecknandet i svart-vitt för många av dessa konstnärer vid sidan av måleriet en viktig del i deras konstnärskap. Just nu visas ett urval verk av Ragnar Sandberg i vår grafikmonter på våning 5.

Ragnar Sandberg utnämndes 1947 till professor i teckning vid Konstakademien i Stockholm, och sägs ha sett teckningen och måleriet som två helt olika konstarter. Men även hans måleri kan ibland ha en karaktär av teckning där en reducerad färgpalett med dominerande grå och svarta toner lyfter fram några få färgnyanser på duken.

Teckningarna i presentationen ingår i en svit som konstnären gjorde för en illustrationsuppgift, troligtvis i början på 1940-talet. Illustrationerna kom aldrig att publiceras.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng