Vernissage: Sten A Olssons Kulturstipendium – Göteborgs konstmuseum

Välkommen till vernissage lördagen den 7 december kl 14

Utställningsåret 2019 avslutas med en mångstämmig utställning med tonvikt på nyproducerade verk. I utställningen medverkar konstnärerna Eva Löfdahl, Masayoshi Oya och Martha Ossowska Persson som är tre av årets sju kulturstipendiater.

Sten A Olssons Stiftelse för Forskning och Kultur har under drygt tjugo år delat ut ett stort antal utbildningsstipendier till talangfulla personer som arbetar med konst, musik, teater, dans, litteratur, design och scenografi. Sten A Olssons Kulturstipendium delas i år ut till sju kulturutövare som får 300 000 kr vardera vilket syftar till att stimulera till vidareutveckling.

Eva Löfdahl (f 1953 i Göteborg) har sedan tidigt 1980-tal varit en betydelsefull konstnär på den svenska scenen. Hon arbetar huvudsakligen med skulptur, objekt och installationer.

Masayoshi Oya (f 1979 i Tokyo) är utbildad i Japan och Sverige och är sedan många år verksam i Göteborg. I keramiska material arbetar han fram både bruks- och konstföremål samt skulptur.

Martha Ossowska Persson (f 1983) examinerades från Konsthögskolan Valand i Göteborg 2014. Hon är målare och arbetar med akvarell i stort format.

Invigning av utställningen kl 14
Musik framförs av kulturstipendiat Malin Wättring
Anna Hyltze, tf museichef, hälsar välkommen
Madeleine Olsson Eriksson, Stenastiftelsens ordförande, invigningstalar

Invigningen teckentolkas.

Fri entré till utställningen mellan kl 13–17 på vernissagedagen.
(Utställningen Från guldålder till Hammershøi. Dansk konst från Ordrupgaard och Göteborgs konstmuseum. Vuxna 100 kr (årsbiljett gäller ej). Fri entré för unga under 25 år).

Varmt välkommen!

Utställningen visas t.o.m 23 februari 2020.