Vernissage: Parafras – Art Nouveau – Göteborgs konstmuseum

Göteborgs konstmuseum och Högskolan för design och konsthantverk (HDK)

Inom ramen för kursen ”Parafras – objekt, begrepp och externa samarbetspartners” har studenter från de konstnärliga kandidatprogrammen i textil-, keramik- och smyckekonst från HDK utforskat stilepoken Art Nouveau på Göteborgs konstmuseum. Som en del av kursen visas resultatet i en pop-up utställning på Göteborgs konstmuseum i tre salar på våning fem under tre veckor.

Välkommen till vernissage onsdagen den 13 november kl 18-19.30. Tf enhetschef utställningar och samlingar Lina Malm hälsar välkommen. Studenterna och representanter från Högskolan för design och konsthantverk närvarar. Fri entré under kvällen.

Medverkande studenter:
Vera Asptjärn, Clara Frisk Hansson, Antonia Haglund, Sara Hellåker, Maria Mathiasen, Vera Monteiro Marcelo, Adriana Stoltze, Angelica Strandberg, Nora Söder, Erik Torstensson, Jo Öqvist, Maja Östebro, Heejoo Lee, Lina Gustafsson, Lotta Snijder.

Utställningen visas till 8 december.

Toppbild: Sara Hellåker