Vernissage: Från guldålder till Hammershøi – Göteborgs konstmuseum

Välkommen till vernissage lördagen den 12 oktober kl 13–17

Intima interiörer och rofyllda landskap från det danska guldåldersmåleriet under 1800-talet sprider ett andaktsfullt lugn i konstmuseets salar. Med en asketisk färgskala och ett förenklat bildspråk griper Vilhelm Hammershøis interiörer och landskap från sekelskiftet 1900 tillbaka på guldåldern. Möt ljuset och stillheten i en utställning med höjdpunkter i dansk konsthistoria.

Invigning av utställningen kl 14
Anna Hyltze, tf museichef, hälsar välkommen.
Invigningstal av Ann Catrine Fogelgren, ordförande i Kulturnämnden, Göteborgs Stad.
Kristoffer Arvidsson, forskningsledare, presenterar utställningen.

Under vernissagen bjuds det på danska snittar, öl och klassisk musik spelad av Paula Gustafsson Apola, cellist, Göteborgs Symfoniker.

Invigningen teckentolkas.

Fri entré mellan kl 13–17 på vernissagedagen. Varmt välkommen!

Läs mer om utställningen.

Utställningen visas till 22 mars 2020

Bild: J.T. Lundbye, Landskap. Sørup Vang, 1841, Ordrupgaard, foto: Anders Sune Berg.