Öppet för förskolor och lågstadieklasser – Göteborgs konstmuseum

Vill du besöka Göteborgs konstmuseum med din förskolegrupp eller lågstadieklass men har svårt att komma efter kl 11 när museet öppnar? Du kan boka en museilektion på www.museilektioner.se. Det finns mycket att välja på och gott om förmiddagstider. Du kan också välja att komma de torsdagar då vi öppnar speciellt för förskolegrupper och skolklasser t o m åk 3, i sällskap med förskolelärare/lärare.

Hela museet står till ert förfogande att ströva runt i! Tänk på att ert besök sker i er egen regi, så du leder själv din grupp. Var beredda på att låsa in kläder och väskor i våra skåp, och börja besöket med att skriva in er i receptionen. Berätta för eleverna om att de inte får röra vid några konstverk och att gruppen ska vara samlad när ni går runt i museet. Läs gärna igenom vårt förberedelsehäfte tillsammans med barngruppen eller klassen för mer information. Givetvis går det lika bra att komma under ordinarie öppettider från kl 11 tisdag-fredag.

Välkomna till Göteborgs konstmuseum! Första torsdagen i månaden, vid fyra tillfällen. Ingen föranmälan görs. Ingen avgift.

Tid: kl 9-11
Datum: 5 september, 3 oktober, 7 november och 5 december

Bild: Interiörbild Skulpturhallen. Foto: Kalle Sanner.