Föreläsning: Disposable – Ett gult plagg eller en andra hud? – Göteborgs konstmuseum

Meira Ahmemulic, konstnär och författare från Göteborg, pratar utifrån sitt konstnärskap och visar färdiga och ofärdiga arbeten. Ahmemulics arbeten tar ofta utgångspunkt i Angered där hon är uppväxt och i motsättningarna i det svenska samhället vad gäller klass, språk, migration, arbete och rasism. Meira Ahmemulic, född 1974 är konstnär och författare uppväxt i Gårdsten. Hon har en magisterexamen i samtidskonst från konstakademin Valand och har också studerat på konstakademin vid Kelaniya University i Colombo. Meira Ahmemulic är aktuell i utställningen Du är med kortfilmen Ett språk måste vinna.

Tid: Söndagen den 29 september kl 15-16
Plats: Studion, samling i entrén. Begränsat antal platser. Platsbiljetter finns att hämta i entrén från den 20 september. I samarbete med vänföreningen Konstmuseets Vänner. Välkommen!

Bild: Meira Ahmemulic, Stillbild från videoverket Disposable, 2019.