Artboard 1
Föreläsning: Disposable – Ett gult plagg eller en andra hud? – Göteborgs konstmuseum

Meira Ahmemulic, konstnär och författare från Göteborg, pratar utifrån sitt konstnärskap och visar färdiga och ofärdiga arbeten. Ahmemulics arbeten tar ofta utgångspunkt i Angered där hon är uppväxt och i motsättningarna i det svenska samhället vad gäller klass, språk, migration, arbete och rasism. Meira Ahmemulic, född 1974 är konstnär och författare uppväxt i Gårdsten. Hon har en magisterexamen i samtidskonst från konstakademin Valand och har också studerat på konstakademin vid Kelaniya University i Colombo. Meira Ahmemulic är aktuell i utställningen Du är med kortfilmen Ett språk måste vinna.

Tid: Söndagen den 29 september kl 15-16
Plats: Studion, samling i entrén. Begränsat antal platser. Platsbiljetter finns att hämta i entrén från den 20 september. I samarbete med vänföreningen Konstmuseets Vänner. Välkommen!

Bild: Meira Ahmemulic, Stillbild från videoverket Disposable, 2019.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng