Boksignering: Lovisa Ringborg – Göteborgs konstmuseum

Välkommen på boksignering med Lovisa Ringborg, konstnär och fotograf, onsdagen den 18 september i vår museibutik. Kvällen inleds kl 18 med ett samtal mellan Lovisa Ringborg och Helga Härenstam, fotograf, om Lovisas senast utkomna bok Phantom Limbs.

Boken gavs ut i samband med Lovisa Ringborgs utställning på Norrköpings konstmuseum som öppnade i maj i år. Hennes bildvärld rör sig mellan dröm och verklighet. Fotografierna som lätt för tanken till barockmåleri, är på samma gång vackra, stämningsfyllda och skrämmande. Titeln ”Phantom Limbs” fantomsmärtor, refererar till det vi kan förnimma men ändå inte se, allt det som försvinner över tid men som fortsätter att påverka.