Vernissage: Du är – Göteborgs konstmuseum

Välkommen till vernissage lördagen den 14 september kl 13–17

Hur kan vi i en tid av politisk utmattning förhandla om makt utanför etablerade strukturer? Vem är en del av samhället och på vilka villkor? Utställningen Du är formulerar en motkraft mot oviljan att lyssna och lägger krokben för samtiden.

Åtta internationella idag verksamma konstnärer visas i utställningen, de är från olika generationer och olika delar av världen. På fundamentalt självständiga vis arbetar de med frågor kring ensamhet, gemenskap och kollaps.

Ytterligare åtta personer har fått tolka och förklara konstverken utifrån sin egen expertis. Vad händer om en byggarbetare tolkar ett verk som visar en byggarbetsplats och hur skulle en psykolog förklara ett verk om sårbarhet och smärta? Kom och ta del av en utställning som roar och oroar, berör och förför!

Medverkande konstnärer:

Meira Ahmemulic
Halil Altindere
Liza Ambrossio
Vanessa Baird
Martina Müntzing
Naufus Ramírez-Figueroa
Apichatpong Weerasethakul
Ahmet Öğüt

Invigning av utställningen kl 14 i Stenahallen
T.f museichef Anna Hyltze hälsar välkommen
Robert Fux invigningstalar
Curator Johan Sjöström och konstpedagog Emelie Arendorff Runnerström presenterar utställningen

Under vernissagen bjuds det på mingelmat, dryck och en överraskande tolkning.

Invigningen teckentolkas.

Fri entré under vernissagen. Varmt välkommen!

Tipsa gärna vänner och bekanta via Facebook-eventet

Läs mer om utställningen

Bild: Liza Ambrossio, Vuelta al vientre, från serien The Rage of Devotion, 2018.