Gå en kurs – Göteborgs konstmuseum

Varje vår och höst får du möjlighet att lära känna museets samling mer än under ett vanligt besök. Ta chansen att djupdyka i konsthistorien och våra utställningar tillsammans med likasinnade. Utbudet av kurser förnyas varje termin och leds av erfarna konstpedagoger. Nedan kan du läsa om de kurser som är aktuella för höstterminen 2019.

Oavsett vilken kurs du väljer får du både en konsthistorisk exposé och erfarenheter av att utforska och samtala om konstverk som du har glädje av i ditt fortsatta konstbetraktande. Du får lära dig att se stildrag och samband – något som många gånger väcker en nyfikenhet till att lära sig ännu mer. Om du vill utveckla din kreativa sida samtidigt som du inspireras av samlingen finns även en teckningskurs där du får öva din teknik framför originalkonstverk.

Kurser hösten 2019
Utforska Göteborgs konstmuseum, fem veckor, onsdagar 17.30-19.00, start 4 september, slut 2 oktober.
Utforska Göteborgs konstmuseum, fem veckor, onsdagar 17.30-19.00, start 9 oktober, slut 13 november.
Fortsätt utforska Göteborgs konstmuseum, fem veckor, onsdagar 17.30-19.00, start 20 november, slut 18 december.
Teckning på Göteborgs konstmuseum, åtta veckor, fredagar 13.00-15.15, start 4 oktober, slut 22 november.

Kurserna genomförs i samarbete med Folkuniversitetet.

Läs mer på Folkuniversitetets hemsida.

Foto: Emelie Asplund