Gå en kurs – Göteborgs konstmuseum

Varje vår och höst får du möjlighet att lära känna museets samling mer än under ett vanligt besök. Ta chansen att djupdyka i konsthistorien och våra utställningar tillsammans med likasinnade. Utbudet av kurser förnyas varje termin och leds av erfarna konstpedagoger.

Oavsett vilken kurs du väljer får du både en konsthistorisk exposé och erfarenheter av att utforska och samtala om konstverk som du har glädje av i ditt fortsatta konstbetraktande. Du får lära dig att se stildrag och samband – något som många gånger väcker en nyfikenhet till att lära sig ännu mer. Om du vill utveckla din kreativa sida samtidigt som du inspireras av samlingen finns även en teckningskurs där du får öva din teknik framför originalkonstverk.

Kurser våren 2020
Utforska Göteborgs konstmuseum, fem veckor, onsdagar
kl 17.30-19.00, start 5 februari, slut 4 mars.
Utforska Göteborgs konstmuseum, fem veckor, onsdagar
kl 17.30-19.00, start 11 mars, slut 8 april.
Fortsätt utforska Göteborgs konstmuseum, fem veckor, onsdagar
kl 17.30-19.00, start 15 april, slut 13 maj.
Teckning på Göteborgs konstmuseum, åtta veckor, fredagar
kl 13.00-15.15, start 21 februari, slut 17 april (ej långfredagen).

Kurserna genomförs i samarbete med Folkuniversitetet.

Läs mer på Folkuniversitetets hemsida.

Foto: Emelie Asplund