SOUND – Inte okej, ljud? – Göteborgs konstmuseum

Ljud finns överallt i vår vardag och påverkar vår upplevelse av tid och rum. Under programpunkten SOUND – Inte okej, ljud? undersöks vad som är störande ljud, hur ljud kan förstärka ett intryck, skapa en berättelse eller icke-berättelse, genom att nyskapade ljudverk presenteras i dialog med befintliga verk i Göteborgs konstmuseums samling.

SOUND – Inte okej, ljud? är del två i serien med ljudkonst i samlingarna på Göteborgs konstmuseum. Under en eftermiddag och kväll intas Göteborgs konstmuseum av studenter från kursen Ljud på Akademin Valand. Installationerna kommer att vara på våning fem förutom ett av verken som kommer att framföras utanför museet på Götaplatsen kl 18.

Andreas Sandberg
Alexander Nico Ingversen
Elin Hjerthén
Emma Bobeck
Fanny Dahlpil
Hanna Abrahamsson
Helena Rimme
Javid Sina
Maggan
Marcus Reistad
Miranda Stenberg

Kursansvariga lärare: Petter Baggeryd och Samuel Malm.

Programpunkten är ett samarbete mellan Akademin Valand och Göteborgs konstmuseum – ett arbete som koordinerats och curerats av konstnären Gustav Lejelind.

Onsdag 22 maj kl 16-19.45
Plats: salar på våning 5 + utanför museet.
Entré: dagsbiljett (60 kr) eller årsbiljett (100 kr). Fri entré för alla under 25 år. Ingen föranmälan krävs.