Samtal om kolonialism och dekolonisering; land, exeptionalism och strategier för motstånd – Göteborgs konstmuseum

Välkommen till ett samtal mellan den palestinska konstnären Rana Bishara och Professor Tommaso Milani, institutionen för svenska språket vid Göteborgs universitet.

Utifrån kollektiva minnen och individuella berättelser utforskar Rana Bishara oåterkalleliga trauman för att samtidigt uppmuntra till styrka, hopp och motstånd. I målningar, installationskonst, skulptur och performance använder Rana Bishara symboliska material och bilder återspeglande olika känslor och tankar sammanvävda av den palestinska upplevelsen. Konstnärens återkommande tema av förskjutning, hem och exil undersöks i samtalet.

Onsdagen den 8 maj
Tid: kl 18-19.30
Plats: Hörsalen, Göteborgs konstmuseum
Fri entré. Platsbiljett hämtas i receptionen.

OBS Samtalet sker på engelska.

Bjud gärna in vänner och bekanta via Facebook-eventet

Samtalet arrangeras i samarbete med det nordiska nätverket Transforming Identities. Nätverket utforskar frågor om identitetspolitik, minoritetgruppers rättigheter och villkor för demokratiskt deltagande i de nordiska länderna.

Finansiering har erhållits från Nordiska forskningsrådet i humaniora och samhällsvetenskap (NOS-HS) och från Nordiska ministerrådets jämställdhetsfond (NIKK).

Foto: Zia Zeff