Artboard 1
Vernissage 17/4: Världen omkring dig – Göteborgs konstmuseum

Välkommen till vernissage onsdagen den 17 april kl 17-20

En psykedelisk ökenvision, filmscenografi i rosa siden, ett jättelikt horn i amerikanska flaggans färger, gatukonst och gammalmästerligt måleri. Konst kan vara vacker, förföra och beröra, provocera och väcka känslor. Den kan få oss att vrida och vända på invanda föreställningar och se världen omkring oss på annorlunda sätt. Ibland vill den till och med förändra världen.

Med Världen omkring dig. Nutida verk ur samlingen presenterar Göteborgs konstmuseum en utställning där konst från 1970-talet möter konst från vår tid. På de tre etagen visas ett fyrtiotal verk som på ett eller annat sätt kommenterar sin samtid.

Välkommen till en mingelvänlig onsdagskväll med pizza och uppfriskande drycker – en perfekt after work inför långhelgen!

Invigning av utställningen kl 18 i museets entré
Anna Hyltze, tf museichef, hälsar välkommen
Per Dahlström, intendent, presenterar utställningen

Kvällen och konsten till ära bjuds det på pizza (glutenfri och vegansk). Mr P flyttar ut en av sina barer i entrén med försäljning av uppfriskande drycker. Givetvis finns även alkoholfria alternativ.

Det är fri entré till museet mellan kl 17-20 på vernissagedagen.

Tipsa gärna vänner och bekanta via Facebook-eventet

Läs mer om utställningen

 

Bild: Ulf Wahlberg, Världen omkring mig III (detalj), 1970-1972, Göteborgs konstmuseum

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng