Pizzeria på fasaden – Göteborgs konstmuseum

Har du också undrat över varför det står Pizzeria med stora bokstäver på museets fasad? Bokstäverna är en del av Jörgen Svenssons konstverk Pizzeria från år 2000. Verket finns i Göteborgs konstmuseums samling och ingår i utställningen Världen omkring dig  som visas just nu.

Konstverket ställer frågor om tillgänglighet, segregation, hierarkier och smak. Om museets identitet och roll på ”finkulturens högborg” Götaplatsen – vem bestämmer vad som är ”fint” och vad som är ”fult”? I utställningen finns även Svenssons film Pizza de Luxe (2000) att se som utgör del två av verket. I den ställs frågor kring vem som kan/får ta plats och förklara världen.

Välkommen att se mer i utställningen som visas på de tre etagen!