Artboard 1
Påsklov med tema superhjältar! – Göteborgs konstmuseum

Tisdag-torsdag vecka 16

Välkommen att fira påsklovet på Göteborgs konstmuseum! Med inspiration från den norska konstnären Tori Wrånes, som ibland klär ut sig till troll, pratar vi om våra superkrafter och skapar symboler för dem.

Tori Wrånes vill ta reda på om en utklädnad kan få oss att visa sidor av oss själva som vi annars döljer. Kanske skäms vi över något med oss själva, något vi är rädda för eller tycker att vi är dåliga på. Men det vi tänker på som svagheter kanske egentligen är våra största styrkor? Batman var rädd för fladdermöss, ändå är hans superhjältesymbol en fladdermus. Spiderman blev biten av en spindel och giftet gjorde honom till en superhjälte, även om han blev rädd först. Om du var en superhjälte – vilken superkraft skulle du ha och hur skulle din symbol se ut? Vi inspireras av Wrånes konst och går sedan till Studion och målar våra egna hjältesymboler!

Tid: Tisdag 16 april-torsdag 18 april kl 13-15

Aktiviteterna för dig som är mellan 5-12 år.

Det är begränsat antal platser till 16 barn per tillfälle. Anmälan kan göras i receptionen från kl 11 samma dag.

Materialkostnad 30 kr/barn. Vuxna över 24 år betalar inträde till museet.

OBS: Ta med en egen t-shirt (eller annat plagg) att måla på och ha på dig kläder du inte är så rädd om. Om du har ett extra plagg som du vill bli av med får du gärna ta med det också – vi låter andra använda det eller återvinner det om det blir obrukat.

Läs mer om Påsklovsaktiviteterna

Foto: Emelie Asplund

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng