Artboard 1
Visning: Speglingar – Göteborgs konstmuseum

Öppen visning: Speglingar – den inre och yttre blicken

Onsdagen den 3 april kl 18-18.45

Det finns spännande släktskap mellan tavlor och speglar, liksom mellan vattenytor och målarduk. Även i tal används spegelmetaforer ofta, exempelvis med orden ”reflektion” och ”återblick”. Speglingar vänder vår blick och kan ge nya perspektiv.

Konsten visar på flera sätt hur reflektioner kan ske både i den inre och yttre bildvärlden. Konstnärer och sagoberättare har länge använt sig av spegeln som symbol. ”Spegel, spegel på väggen där…” är ett exempel. Och vem ser egentligen på vem i ett självporträtt?

Välkommen till en visning där vi växlar perspektiv mellan konstnär och betraktare. Vi rör oss mellan tavlor och skulpturer liksom mellan förr och nu. Går det att se samband mellan exempelvis 1800-tal och samtid med spegeln som utgångspunkt?

Det krävs ingen föranmälan för att gå med på en öppen visning och de ingår i entréavgiften till museet. Samling i entrén.

Läs mer om våra öppna visningar

Bild: Carl Wilhelmson, Vid västkusten, 1898, detalj, Göteborgs konstmuseum

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng