Artboard 1
En salongshängning – Göteborgs konstmuseum

Med jämna mellanrum hänger vi om i samlingen och en av de senaste har gjorts i Fürstenbergska galleriet på våning 6.

Under 1800-talet hängdes gärna bilderna tätt tillsammans, både på museet och i hemmen. En god hängning var den som lämnade så lite väggyta som möjligt mellan målningarna. Det Fürstenbergska galleriet var inget undantag.

Den här väggen visar exempel på hur det kunde se ut i makarna Fürstenbergs hem i Palacehuset vid Brunnsparken i slutet av 1800-talet. Här samsas målningar av Bruno Liljefors, Nils Kreuger, Hanna Pauli, Hugo Birger med flera tätt intill varandra.

Idag tänker vi som arbetar på museet för det mesta annorlunda och hänger målningarna glesare för att ge varje konstverk den plats det kräver.

Här kan du kan läsa mer om samlingen i Fürstenbergska galleriet

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng