Artboard 1
Sport i konsten! – Göteborgs konstmuseum

Konst och sport framställs ofta som väsensskilda, två ändar av en intresseskala. Men behöver det vara så? Ofta har de vävts samman, visste du t.ex. att de moderna olympiska spelen startade 1896 och mellan 1912-1948 tävlade man även i konst? Forskning visar att rörelse påverkar våra hjärnor såväl som våra kroppar. När vi förbättrar vår fysiska kondition genom regelbunden rörelse, så förbättrar vi samtidigt bland annat vår kreativa förmåga. Studier visar även att konstnärlig aktivitet ger positiva effekter för vår hjärnkapacitet, vilket har en positiv inverkan på våra fysiska kroppar. Vecka 7 är det sportlov i Göteborg och i samband med detta visas grafiska blad ur vår samling på temat sport i grafikmontern på våning 5. I Studion har vi också sportlovsaktiviteter på temat Sportiga konstverk för alla barn mellan 5-12 år. Välkommen in!

Bild: Erik Werenskiold, Pojkar på skidor, 1912, Göteborgs konstmuseum

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng