Artboard 1
Bokprat och signering med Marie Hermanson – Göteborgs konstmuseum

Lördagen den 9 februari gästar Marie Hermanson Göteborgs konstmuseum och berättar om sin senaste roman ”Den stora utställningen” som utspelar sig då Göteborg firade 300 år med en stor Jubileumsutställning. Boken toppade listan av de 100 mest utlånade böckerna på Göteborgs Stadsbibliotek under 2018.

”Spolformade linbanegondoler svävade över Korsvägen, på Rotundan dansade man till jazzmusik och plötsligt var Göteborg en modern storstad. Utställningen sträckte sig över ett stort område med kupoler, minareter och utställningshallar, där Götaplatsen med Konstmuseet utgjorde entré. På Liseberg föreläste Albert Einstein om tidens och rummets relativitet och på Spannmålsgatans detektivstation inträffade Göteborgs första polismord. Utställningssommaren 1923 väcker tankar om tiden, minnet och staden. Den har inspirerat mig till romanen Den stora utställningen. ” Marie Hermanson

Hermansson kommer att prata om verkligheten bakom boken och varför denna fascinerat henne. Bokpratet är cirka en timme långt och följs av boksignering i museibutiken. Programmet ges vid två tider lördagen den 9 februari: kl 13 och kl 15.

Det är begränsat antal platser till varje tillfälle. Platsbiljett finns att köpa i museets reception från lördagen den 2 februari och kostar 80 kr. Entré till museet tillkommer för alla över 24 år.

Plats: Auditoriet Göteborgs konstmuseum

 

Porträttfoto: Emelie Asplund

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng