Artboard 1
Skiascope 9 – Göteborgs konstmuseum

Nu är nummer 9 av museets skriftserie Skiascope här. Publikationen ges ut i samband med vår aktuella utställning Det universella språket. Efterkrigstidens abstrakta konst och presenterar den forskningsstudie som legat till grund för utställningen.

I studien undersöker museets forskningsledare Kristoffer Arvidsson idéer om vad som är nationellt och internationellt, kulturspecifikt och universellt i konsten utifrån utställningshistorik mellan 1945–1970 från Göteborgs konstmuseum, Konsthallen Göteborg, Moderna Museet och Liljevalchs konsthall.

Skiascope finns att köpa i vår butik.

Läs mer om forskningsarbetet på Göteborgs konstmuseum

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng