Artboard 1
Konstnärssamtal 14 mars: Jone Kvie – Göteborgs konstmuseum

Onsdag 14 mars kl 18

Den norska konstnären Jone Kvie (f. 1971, Stavanger) utforskar rumslighet genom skulptur och installation med fokus på form, material och vikt. Med utställningen Metamorfos lämnar Kvie sitt tidigare tema om universum med fallna stjärnor, gasmoln och meteorer för att komma tillbaka till jorden som plats för inspiration. Möt konstnären i ett samtal med curatorn Camilla Påhlsson där han berättar om nya infallsvinklar på sitt konstnärskap med fokus på processen bakom utställningen.

När konstnärer har möjlighet att experimentera bryter de ny mark, vilket kanske förklarar varför så många av Göteborgs konstmuseums produktioner markerar nya faser i konstnärernas karriärer. I samtalet riktas också uppmärksamhet mot en av konstens mest uttalade förmågor – utformningen. Hur har verken tillverkats och hur gestaltas rumslighet?

Karaktäristiskt för Kvies verk är att han ställer frågor kring vad en skulptur kan vara. Han fascineras av formens möjligheter och abstrakta association bortom de mest direkta referenserna. Centralt i konstnärskapet är tredimensionella verk där han placerar betraktaren i relation till dessa.

Plats: Stenahallen där utställningen Metamorfos visas
Begränsat antal platser (ca 40). Platsbiljett finns att hämta i receptionen from torsdag 8 mars kl 11.
Fri entré till föreläsningen.

Läs mer om utställningen Metamorfos med Jone Kvie

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng