Artboard 1
Möten med minnen – Göteborgs konstmuseum

Visningar för dig med demensdiagnos. Terminsstart den 12 februari.

Vad har konsten att säga om livet och tillvaron? De här visningarna har samtalet i fokus, det viktiga är inte vad du vet om konst utan dina egna känslor och tankar kring den. Tillsammans med en anhörig eller annan följeslagare, får du ta del av konsten utifrån dina egna villkor och erfarenheter.

Visningarna utgår från olika teman, så kom gärna flera gånger. Vi pratar om stora och små frågor, både i helgrupp och i smågrupper. Till exempel kan vi komma att diskutera hur det var när vi växte upp, ett konstverks färger och former eller en skulpturs uttryck.

Visningarna äger rum utanför museets öppettid den första måndagen i varje månad.
För detaljerad information om dagar och teman, se kalendarielistan nedan.

Måndagar kl 14.30-15.30
Entré (60 kr) eller årsbiljett (100 kr) gäller som inträde. Samling i entrén från kl 14.15.  

Anmälan
Vi håller grupperna ganska små och därför behöver du göra en föranmälan på: bokningar.konstmuseum@kultur.goteborg.se

Läs mer om tillgängligheten på museet

Foto: Hendrik Zeitler

Kalender

mån 05 Mar
Barn i konsten
14:30 — 15:30
Läs mer
mån 09 Apr
Gott och blandat i museets samling
14:30 — 15:30

Landskap, pingisbord och akrobatbarn. På Göteborgs konstmuseum finns en härlig konstsamling från 1400-talet fram till idag. Följ med på en spännande rundtur där vi tittar på olika typer av konst som alla på sitt sätt berättar om sin tid och sina konstnärer. Scrolla upp för viktig information om aktiviteten.

mån 07 Maj
Hem och familj i konsten
14:30 — 15:30

I konsten finns många bilder av olika hem och familjer. Vad är ett hem, hur kan det se ut och upplevas? Vad är en familj och hur kan olika familjer skildras? Vi tittar på några verk ur konsthistorien och samtalar om olika tiders uppfattningar om familjen. Scrolla upp för viktig information om aktiviteten.

mån 04 Jun
Staden i konsten
14:30 — 15:30

Små som stora, i när och fjärran. Vi kan hitta alla sorters städer i museets samlingar! Under den här visningen tittar vi på hur har staden målats upp i olika tider. Och kan vi hitta en bild av vår egen stad i konsten? Scrolla upp för viktig information om aktiviteten.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng