Artboard 1
Kulturnatta 2018 – Göteborgs konstmuseum

Konstmuseet by night

Fredagen den 19 oktober kl 19 slår Göteborgs konstmuseum upp sina portar och bjuder in till en kväll med konstnärlig workshop, live-DJ, bar, exklusiv visningskonsert och mycket mer!

Är du redo för Kulturnatta 2018? I år har vi ett extra späckat schema med aktiviteter och underhållning i hela museet. I entréloungen håller konstnären EKTA en experimentell workshop och från entrén utgår också kvällens exklusiva visningskonsert, vår Emoji-tävling och visningar av utställningen med abstrakt konst från samlingen. Dessutom flyttar Mr P in sin bar till oss och serverar dryck till alla törstiga. Som vanligt kan du få en god bit mat inne i restaurangen. Kvällen ramas in av den Göteborgsbaserade DJ:n Niki Yrla som spelar electronica, melodisk deep house och en hel del egenproducerat material. Så stig in i värmen, blicka ut över Götaplatsen och ta en välbehövlig paus mellan nattens alla kulturupplevelser!

Alla aktiviteter är gratis under Kulturnatta, men vissa kräver en platsbiljett då det är begränsat antal platser. Dessa kan hämtas ut i receptionen from kl 19 samma kväll.

I kalendern nedan hittar du detaljerad information om de olika aktiviteterna.

Emoji-tävla och vinn en visning!

Nya vänner är roligt och under Kulturnatta har du chans att vinna en unik visning av samlingen ihop med fyra av dina gamla vänner – och fem helt nya! Du tävlar genom att komma till museet vid en av kvällens två starttider: kl 19:45 och kl 20:45. Du får då en emoji-rebus presenterad som är en beskrivning av ett konstverk som visas någonstans i museet.

Din uppgift är att:
1. Hitta det konstverk som du tror att rebusen beskriver
2. Ta en selfie på dig och konstverket
3. Publicera din selfie på Instagram med #göteborgskonstmuseum och #gbgkulturnatta2018
4. Tagga de fyra vänner som du skulle vilja ha med på visningen om du vinner

Pris
Två lyckliga vinnare får bjuda med fyra vänner vardera till Göteborgs konstmuseum för en exklusiv visning av museets highlights i samlingen. Visningen kommer att ske onsdagen den 5 december kl. 18.00.

Vem vinner?
Var kreativ när du tar din selfie, för vinner gör den som dels har rätt svar och dels har den mest kreativa bilden i varje deltävling. Vinnaren utses av en jury bestående av personal från Göteborgs konstmuseum och kontaktas under vecka 43.

Lycka till!

Kalender

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng