Artboard 1
Höstlovsaktiviteter – Göteborgs konstmuseum

Under höstlovet kan du få reda på vad som händer när Göteborgs konstmuseum är släckt och stängt! Du kan också skapa egen konst med spännande skuggor från museets väggar och golv. Välkommen till våra höstlovsaktiviteter!

Höstlovsworkshop – skapa med skuggor!
Med hösten kommer mörkret, ibland med spännande skuggor! Hur kan vi göra konst av dem? Hur används skuggor i konsten? Vi tittar tillsammans på olika skuggor i konsten och pratar om dem. Kanske hittar vi också några snygga skuggor på museets väggar och golv. Sedan skapar vi egen konst med skuggor.

Anmälan sker via bokningar.konstmuseum@kultur.goteborg.se från och med 1 november eller i receptionen samma dag. Begränsat antal platser. Fri entré för alla medverkande. Rekommenderad ålder: 5-12 år

Ficklampsvisningar
Spökar det på Göteborgs konstmuseum? Gillar du spökhistorier? Är du bara lite mörkrädd? Under höstlovet kan du få reda på vad som händer när Göteborgs konstmuseum är släckt och stängt!
I skenet av ficklampor vandrar vi runt i de mörka tysta salarna. Kanske ser du något porträtt som följer dig med blicken eller hör ett ljud som inte går att förklara. Vi berättar om allt spöklikt som har hänt på museet
genom åren. Vågar du dig in i rummet som skrämt väktarnas hundar? Se skuggor som vandrar längs väggarna och hör berättelser som ger dig gåshud.

Inför ditt besök:
– Du behöver inte ta med egen ficklampa.
– Vi släpper in exakt den tid som visningen startar. Visningstiden innefattar insläpp och utsläpp i museet.
Kom i tid, vi kommer inte kunna vänta in de som kommer sent.
– Anmälan krävs, från och med 25 oktober kan du boka på: bokningar.konstmuseum@kultur.goteborg.se
– Max 20 personer per visning. Max en vuxen per barn. Barn får inte komma på egen hand utan måste ha en vuxen i sällskap. Rekommenderad ålder: från 9 år och uppåt.
– Entré och visning är kostnadsfria.

 

Kalender

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng