Boka visning: Rembrandts Batavernas trohetsed – Göteborgs konstmuseum

Se ett av den holländske 1600-talsmästaren Rembrandts mest uppmärksammade och största verk – Batavernas trohetsed till Claudius Civilis. Genom ett inlån från Konstakademien i Stockholm ges ett unikt tillfälle att se målningen på Göteborgs konstmuseum. Monumentalmålningen är särskilt omtalad för sin förtrollande ljusverkan och mäktiga skildring av bataverna som svär en ed till sin ledare i upproret mot romarna. En skildring av en historisk händelse som idag är lika drabbande som den var kontroversiell när den målades för drygt 350 år sedan. Tillsammans med en av våra konstpedagoger får du fördjupa dig i detta och andra verk från 1600-talet.

Bokningsinformation
Tänk på att vi behöver din bokning senast åtta arbetsdagar i förväg.
Mejla din bokning till bokningar.konstmuseum@kultur.goteborg.se  eller ring 031-368 3530. Vi har telefontid tisdag-fredag kl 9-10.30 (ingen telefontid under juli).

Visningslängd: 45 min
Gruppstorlek: Max 30 personer men vi rekommenderar mindre grupper för bättre upplevelse.

Våra visningspriser är per grupp, exklusive aktuell entréavgift. Visningar är momsfria.
Tisdag-fredag kl 11-16: 1000 kr. Efter kl 16 vardagar samt lördag, söndag och helgdag: 1500 kr. Tillägg för visning på engelska: 500 kr.

Bild: Rembrandt van Rijn, Batavernas trohetsed till Claudius Civilis, 1661-1662. Foto: Leif Mattsson