GKM_logo
Boka visning: Någon sorts kunskap – Göteborgs konstmuseum

Att samla är att skriva konsthistoria. En bred och djup samling är en förutsättning för ett konstmuseum som vill vara en relevant aktör i konstvärlden. Göteborgs konstmuseum har sedan sin början förvärvat samtida konst och inte varit främmande för nya konstnärliga uttryck. Idag omfattar museets samling närmare 70 000 verk i olika medier och genom nya förvärv utökas den kontinuerligt.

Under åren 2014–2016 förvärvade museet drygt 200 verk. Under den här visningen får du fördjupa dig i ett urval av dessa i utställningen Någon sorts kunskap – nya verk i samlingen.

Bokningsinformation
Tänk på att vi behöver din bokning senast åtta arbetsdagar i förväg.
Mejla din bokning till bokningar.konstmuseum@kultur.goteborg.se  eller ring 031-368 35 30. Vi har telefontid tisdag-fredag kl 9-10.30 (ingen telefontid under juli).

Visningslängd: 45 min
Gruppstorlek: Max 30 personer men vi rekommenderar mindre grupper för bättre upplevelse.

Våra visningspriser är per grupp, exklusive aktuell entréavgift. Visningar är momsfria.
Tisdag-fredag kl 11-16: 1000 kr. Efter kl 16 vardagar samt lördag, söndag och helgdag: 1500 kr. Tillägg för visning på engelska: 500 kr.

Toppbild: Maria Hedlund, ur Någon sorts kunskap 1 (detalj), 2014, Göteborgs konstmuseum