GKM_logo
Boka visning: Någon sorts kunskap – Göteborgs konstmuseum

Att samla är att skriva konsthistoria. En bred och djup samling är en förutsättning för ett konstmuseum som vill vara en relevant aktör i konstvärlden. Göteborgs konstmuseum har sedan sin början förvärvat samtida konst och inte varit främmande för nya konstnärliga uttryck. Idag omfattar museets samling närmare 70 000 verk i olika medier och genom nya förvärv utökas den kontinuerligt.

Under åren 2014–2016 förvärvade museet drygt 200 verk. Under den här visningen får du fördjupa dig i ett urval av dessa i utställningen Någon sorts kunskap – nya verk i samlingen.

Bokningsinformation
Tänk på att vi behöver din bokning senast åtta arbetsdagar i förväg.
Mejla din bokning till bokningar.konstmuseum@kultur.goteborg.se  eller ring 031-368 35 30. Vi har telefontid tisdag-fredag kl 9-10.30 (ingen telefontid under juli).

Visningslängd: 45 min
Gruppstorlek: Max 30 personer men vi rekommenderar mindre grupper för bättre upplevelse.

Våra visningspriser är per grupp, exklusive aktuell entréavgift. Visningar är momsfria.
Tisdag-fredag kl 11-16: 1000 kr. Efter kl 16 vardagar samt lördag, söndag och helgdag: 1500 kr. Tillägg för visning på engelska: 500 kr.

Toppbild: Maria Hedlund, ur Någon sorts kunskap 1 (detalj), 2014, Göteborgs konstmuseum

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng