Boka visning: Det universella språket – Göteborgs konstmuseum

I den här forskningsbaserade utställningen undersöks efterkrigstidens abstrakta konst. Här presenteras konstverk av både svenska och internationella konstnärer från museets samling från åren 1945-1970. Med utgångspunkt i måleri, skulptur, teckning och grafik diskuterar vi vad som är nationellt och internationellt och pratar om det universella i konsten. Vad ser du i det abstrakta och vad spelar den abstrakta konsten för roll i vår samtid?

Läs mer om samtliga teman för våra bokningsbara visningar här.

Bokningsinformation

Tänk på att vi behöver din bokning senast åtta arbetsdagar i förväg.
Mejla din bokning till bokningar.konstmuseum@kultur.goteborg.se  eller ring 031-368 3530. Vi har telefontid tisdag-fredag kl 9-10.30 (ingen telefontid under juli).

Visningslängd: 45 min
Gruppstorlek: Max 30 personer men vi rekommenderar mindre grupper för bättre upplevelse.

Våra visningspriser är per grupp, exklusive aktuell entréavgift. Visningar är momsfria.
Tisdag-fredag kl 11-16: 1000 kr. Efter kl 16 vardagar samt lördag, söndag och helgdag: 1500 kr. Tillägg för visning på engelska: 500 kr.