Öppningsdag med digital invigning: Stenastiftelsens kulturstipendium 2021 – Emanuel Röhss – Göteborgs konstmuseum

Lördagen den 4 december öppnar Stenastiftelsens kulturstipendium 2021 – Emanuel Röhss. Utställningen visas i Stenahallen, med digital invigning på webbplats och i sociala medier.

Emanuel Röhss, årets mottagare av Stenastiftelsens kulturstipendium inom bild och form, arbetar ofta platsspecifikt och väljer material och medium beroende på projekt. I verken vävs ofta imaginära och verkliga platser samman, liksom dåtid och framtid, verklighet och fiktion. I utställningen presenteras platsspecifika installationer där rörlig bild, ljud, ljus och scenografi omvandlar rummet. Frank Lloyd Wrights mytomspunna byggnader i Los Angeles utforskas – såväl som arkitekturen från Jubileumsutställningen i Göteborg 1923.

Sten A Olssons Stiftelse för Forskning och Kultur är en viktig aktör i Göteborgs kulturliv som ger en unik chans till nyproduktion och synlighet för konstnärer. I samband med stiftelsens 25-årsjubileum delas stipendiet ut till tre kulturutövare.

Invigningstalen sker, med hänsyn till de nya restriktionerna för sammankomster, digitalt. För dig som vill besöka utställningen under öppningsdagen så håller Göteborgs konstmuseum öppet mellan kl 11-17, med fri entré från kl 13.

Utställningen visas 4 december 2021 till 20 mars 2022.

Välkommen!

Toppbild: Emanuel Röhss, Stillbild från Monster Dialectics 2019-2021, bilden är beskuren, Digital video, stereo sound 12 min 7 s. Foto: Courtesy of the artist.