Kulturnatta på Göteborgs konstmuseum – konst och musik – Göteborgs konstmuseum

Välkommen till Göteborgs konstmuseum och Kulturnatta fredagen den 29 oktober kl. 17–22. Fri entré till aktiviteter, museets samling och utställningen Sandra Mujinga samt till Hasselblad Center som visar Alfredo Jaar, Hasselbladpriset 2021, Whispers and Cries.

Årets Kulturnatta utgår ifrån den underbara upplevelsen av musik och konst. Mingla i vår foajé där dj Technicolor spelar musik under kvällen. Gå på en intim konsert med PianoBasso omringad av sekelskifteskonst, få en visning av museets konstpedagoger eller upptäck konst och utställningar helt på egen hand.

Kvällens utbud:

Visningar
Gå på en visning i museets utställningar på tema konst och musik.
kl 18.00–18.30
kl 19.00–19.30
kl 20.00–20.30

Konserter
Under kvällen gästas vi av två konserter med PianoBasso, bestående av Thomas Gustavsson och Andreas Gustafson. Duon spelar stillsam kör- och orkestermusik som har arrangerats om för piano och kontrabas. På ett lågmält och intimt sätt framförs stycken av bland andra Wilhelm Stenhammar och Edvard Grieg, omgiven av konsten i Fürstenbergska galleriet.
kl 18.30–19.00
kl 20.30–21.00

Dj Technicolor, Filip Strebeyko, har varit verksam på Göteborgs klubbscen i över femton år, nu senast på den återkommande klubbkvällen Par Avion. Musiken under kvällen kommer fokusera på den elektroniska dansmusikens barndom – Funk, disco, electro, synth och acid house som varvas med smalare genrer som Chicago Juke och experimentell musik.

Exklusivt för Kulturnatta på Göteborgs konstmuseum är att Hilda Nilsson Ost i Stora Saluhallen går ihop med nyöppnade Bar Bulot och gör en pop-up bar för kvällen där det går att köpa vin och tilltugg.

Boka platsbiljett till PianoBassos konserter samt visningarna på tema Konst och musik i museets reception under kvällen. Begränsat antal platser.

Kulturnatta arrangeras av Göteborgs Stad i samarbete med det fria kulturlivet