Artboard 1
Gå en kurs – Göteborgs konstmuseum

Varje vår och höst får du möjlighet att lära känna museets samling mer än under ett vanligt besök. Ta chansen att djupdyka i konsthistorien och våra utställningar tillsammans med likasinnade. Utbudet av kurser förnyas varje termin och leds av erfarna konstpedagoger.

Oavsett vilken kurs du väljer får du både en konsthistorisk exposé och erfarenheter av att utforska och samtala om konstverk som du har glädje av i ditt fortsatta konstbetraktande. Du får lära dig att se stildrag och samband – något som många gånger väcker en nyfikenhet till att lära sig ännu mer. Om du vill utveckla din kreativa sida samtidigt som du inspireras av samlingen finns även en teckningskurs där du får öva din teknik framför originalkonstverk.

Hösten 2021

Utforska konsten på Göteborgs konstmuseum
Start den 11 november 2021. Mer information om kursen

I mötet med konstverken studeras sådant som motivval, stilar, uttryck, tekniker och den kulturella kontext som konstverken kom till i.

För mer information och anmälan, klicka på länkarna under respektive kurs.

Kurserna genomförs i samarbete med Folkuniversitetet.

Läs mer på Folkuniversitetets hemsida.

Foto: Emelie Asplund

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng