Artboard 1
Hipp, hipp, hurra! Konstnärsfest på Skagen visas i Paris – Göteborgs konstmuseum

I sommar visar Musée Marmottan Monet utställningen The Blue Hour of Peder Severin Krøyer där Göteborgs konstmuseums verk Hipp, hipp, hurra! Konstnärsfest på Skagen av Peder Severin Krøyer är ett av de centrala verken.

Målningen har blivit en symbol för konstnärskolonin i Skagen och några av dess mest betydelsefulla medlemmar. Idén till motivet fick Krøyer efter en frukost i Skagenmålarna Anna och Michael Anchers trädgård, som även fotograferades av den tyske målaren Fritz Stoltenberg. Under fyra år arbetade Krøyer med verket, där några av de ursprungliga personerna som närvarade vid frukosten byttes ut mot ledande konstnärer i Skagenkolonin. Målningen visades på Salongen i Paris 1889 där Krøyer fick en hel del uppmärksamhet i den franska dagspressen. Hipp, Hipp, Hurra! är nu för första gången sen 1889 tillbaka i Paris i den största utställning som hittills gjorts om P. S. Krøyer i Frankrike.

Utställningen visas på Musée Marmottan Monet fram till 26 september. Verket beräknas att vara tillbaka på Göteborgs konstmuseum i mitten av oktober.

Bild: Musée Marmottan Monet

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng