Artboard 1
Sandra Mujinga – Göteborgs konstmuseum

Kamouflage, kroppslig närvaro och övervakning är huvudteman hos konstnären Sandra Mujinga som nu är aktuell med sin första separatutställning på museum i Sverige.

Genom att kombinera det traditionellt hantverksmässiga och den digitala teknologin arbetar Sandra Mujinga med ett mångsidigt visuellt språk. Med förankring i skilda kulturuttryck såsom science fiction, afrofuturism och konsthistoria, undersöker hon det rationella tänkandets gränser och utforskar nya sätt att gestalta kropp, identitet och representation.

Ljud och musik är en viktig del av konstnärskapet och som producent och dj är hon verksam i både klubbsammanhang och utställningsrum.

Vi begränsar antalet fysiska besökare till museet, för att undvika trängsel och se till att våra besökare kan hålla tryggt avstånd. I väntan på att få komma in i utställningen går det bra att upptäcka resten av museet. Vi ber om förståelse för att du kan få vänta en stund innan du kan få komma in. Läs mer om vad som gäller vid ditt besök och om våra restriktioner här.

Invigningstal av museichef Patrik Steorn och enhetschef utställningar och samlingar Anna Hyltze. Du hittar invigningstalet här.

Utställningen visas 10 juli till 7 november. Välkommen!

Program till utställningen kommer att presenteras under hösten, för uppdaterad information se vår webbplats.

Läs mer om utställningen

Toppbild: Sandra Mujinga, Libwá, Mókó och Nkámá, 2019, Göteborgs konstmuseum.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng