Bokrelease: UNCLAIMED – Göteborgs konstmuseum

Möt fotografen Håkan Ludwigson och konstnären Lennart Grebelius som lanserar sin nya bok UNCLAIMED på Göteborgs konstmuseum.

Välkommen till mingel och författarsamtal om boken UNCLAIMED. Samtalet modereras av Hasse Persson, tidigare konstnärlig ledare på bl a Hasselblad Center. Efter samtalet bjuds det på mingel med dryck.

Lördagen den 13 april kl 15 i museibutiken. Ingen föranmälan krävs.

Om boken UNCLAIMED
I Texas fängelser avlider ca 450 personer årligen. Ungefär 100 av dessa hämtas aldrig av någon anhörig. Istället begravs de sedan mitten av 1800-talet på Joe Byrd Cemetery nära Huntsville där såväl skötseln av kyrkogården som tillverkningen av gravstenar sköts av fångar. På gravstenarna finns dödsdatum och vissa fall namnet på den avlidne, i andra fall bara dödsdatum och fångnummer. För dödsdömda fångar är stenen märkt med ett ”x” om de blivit avrättade, och med ”999” om de avlidit i väntan på avrättning. Gravstenarnas enkla utförande, sättet de åldrats på och de kortfattade inskriptionerna ger stenarna ett suggestivt och nästan mytiskt utseende.

Boken UNCLAIMED är en dokumentation av dessa gravstenar, fotograferade av Håkan Ludwigsson och presenterade ihop med en kortfattad information om bland annat namn, ålder, yrke, brott och dödsorsak för den avlidne.

Tipsa gärna vänner och bekanta via Facebook-eventet