Vernissage: Tori Wrånes – Göteborgs konstmuseum

Välkommen till vernissage lördagen den 2 mars kl 13–17

Hybridformer och mutationer, jojkande troll, degiga löpband och upphängda sackosäckar som frontalkrockat med abstrakt måleri. Göteborgs konstmuseum inleder våren med en stor presentation av den norska konstnären Tori Wrånes.

Tori Wrånes (f 1978, Norge) skapar intensiva filmverk och installationer där ljud och rörelse är i centrum. I Stenahallen visas en storskalig videoinstallation, en serie skulpturer och ingrepp i utställningsrummet samt måleri, speciellt skapat för utställningen i Göteborg. Upplevda tillsammans skapar verken en drömlik, absurd och egenartad bild- och ljudvärld med spår från såväl nordisk mytologi som HBTQ-aktivism och anarkistiska allkonstverk.

Invigning av utställningen kl 14 i museets entré

Anna Hyltze, tf museichef, hälsar välkommen
Johan Sjöström, intendent, presenterar utställningen
Konstnären Tori Wrånes medverkar under vernissagen

DJ Ellen Skafvenstedt spelar under eftermiddagen och det bjuds på alkoholfri dryck och sötsaker.

Fri entré mellan kl 13-17 under vernissagedagen.

Tipsa gärna vänner och bekanta via Facebook-eventet

Läs mer om  utställningen

Bild: ©Tori Wrånes, still image from ”YOUR NEXT VACATION IS CALLING”, 2014-2017. Three-channel video installation based on a performance at Lilith Performance Studio, Malmö 2014. Foto: Jacob Soffussen