Författarkväll med Gert Wingårdh – Göteborgs konstmuseum

Onsdag 12 december 2018 kl. 17:30–19:30

Välkommen till författarsamtal med Gert Wingårdh. Det blir en kväll i litteraturens, konstens och arkitekturens tecken med samtal, mingel och signering.

Kvällen inleds med ett samtal mellan Gert Wingårdh, Johannes Nordholm, konstskribent och psykolog, och Per Magnus Johansson, psykoanalytiker och idéhistoriker. Samtalet tar avstamp i en fråga som Gert ställt sig i en av sina böcker som släpptes nyligen: Är arkitekten en konstnär?

Fokus kommer att ligga på det senaste tillskottet i Gert och Karin Wingårdhs serie Wingårdhs Villor nämligen Gerts första hus Villa Hansson, samt boken Åtta projekt, från Liljevalchs till Nationalmuseum som gavs ut i somras. En bok där Gert gör en djupdykning i åtta projekt som under de senaste åren haft en betydande roll för honom. Innehållet spänner från ett runt vattentorn i betong, via ett skärmtak av staplade limträbalkar till renoveringen av Sveriges största konst- och designmuseum.

Efter samtalet blir det mingel med dryck i foajén och möjlighet att köpa signerade böcker till rabatterade priser i museibutiken.

Platsbiljett: Det är fri entré till eventet men begränsat antal platser till ca 100. Platsbiljett finns att hämta i receptionen from torsdagen den 6 december kl 11.

Plats: Auditoriet, Göteborgs konstmuseum

Tipsa gärna vänner och bekanta via Facebook-eventet