SOUND: Ljudinstallationer i samlingen – Göteborgs konstmuseum

Hur påverkar ljud upplevelsen av ett rum? Det är något som går att uppleva under den här kvällen då studenter från Akademin Valand presenterar ljudinstallationer i museets samling.

SOUND är ett nytt samarbete mellan Akademin Valand och Göteborgs konstmuseum med utgångspunkt i ljudkonst. Inspirerat av ARTE Radios Soirée Sonore på Centre Pompidou i Paris kommer installationer att visas på femte våningen i Göteborgs konstmuseum.

Medverkande konstnärer är studenter från kursen Ljud på Akademin Valand, som arbetar med att utforska olika sätt att arbeta med ljud, inspelningsteknik, rum och akustik. Det blir ett möte där ljudinstallationerna ger nya upplevelser av den äldre delen av samlingen på museet.

Projektet är initierat och koordinerat av konstnären Gustav Lejelind.

Onsdag 12 december 2018
kl 16-20
Plats: salar på våning 5
Entré: dagsbiljett (60 kr) eller årsbiljett (100 kr). Fri entré för alla under 25 år.
Ingen föranmälan krävs.