Rösta på oss till Svenska Designpriset! – Göteborgs konstmuseum

Göteborgs konstmuseums bok Julia Peirone – Girls Girls Girls är nominerad till Svenska Designpriset 2018

Boken Julia Peirone – Girls Girls Girls är nominerad till Svenska Designpriset 2018 och nu kan du rösta på den i Kategori 1: Redaktionellt, Bok – print.

Den publika röstningen pågår på Designprisets hemsida tom den 9 september och utgör 50 % av rösterna. Resterande kommer från Designprisets jury.  Vinnarna presenteras den 25 oktober 2018 på Berns i Stockholm.

-Det är mycket glädjande att vi nominerats till Svenska Designpriset. Boken är ett nära samarbete mellan konstnären Julia Peirone, formgivaren Linnaea Silfvergrip, skribenten och forskaren Niclas Östlind samt Göteborgs konstmuseum. Det var en spännande process och vi är glada och stolta över resultatet, säger intendent Johan Sjöström, redaktör för boken om Julia Peirone. Vid sidan om utställningar, samlingar och pedagogik har Göteborgs konstmuseum en långsiktig och stabil utgivning där utställningskataloger och forskningspublikationen Skiascope utgör viktiga delar av verksamheten genom fördjupning och ny kunskap, fortsätter Sjöström.

Svenska Designpriset är en tävling i grafisk kommunikation vars målsättning är att främja och utveckla svensk grafisk design.